Skip to content

荃灣籃球比賽3

今場比賽地點改為青衣長發體育館, 開賽時間係晚上九點正.  今場團長同埋Bobo都有o黎睇, 嘩, 真係天大o既面子, 可以請到兩位過o黎睇比賽. 多謝多謝.

今場面對o既對手, 賽前估計實力應該都係同我o地半斤八両, 有力一戰.  今場其實都無乜特別, 球來球往, 我o地都係一路贏住對手10分以內, 但係去到第三節中段, 對手開始o黎料, 不停有開肘動作, 推人, 甚至係一o的粗野o既攔截, 當然我o地唔會就咁算啦, 而當中出名惹火o既球員率先發難, 跟對方互有動作, 而球證亦開始注意雙方.  或者呢個亦係一個心理戰術, 就係咁, 令到對方開始失去理智, 只見佢o地不停咁剷籃, 不停咁向內線衝, 搞到佢o地被吹罰幾次進攻規犯.  而最後我o地當然係贏o左啦!! 

今場自己表現一般啦, 都係集中力唔夠, 都出現o左幾次 turnover, 下場真係要集中o的.  不過今場之後又比Sol話我唔夠殺氣, 要我加強力量喎!! 諗諗~~~

得分: 3
籃板: 4

圖片取材自 www.cbssports.com

Published in運動

Be First to Comment

Leave a Reply