Skip to content

Flashget 下載工具

近排喜歡介紹一o的軟件比大家, 而呢o的軟件當然都係我最常用o架啦!  好似上次咁, 介紹o左 NOD32 比大家, 希望可以幫到大家減低中毒o既機會!

今次我又想介紹另一個我最常用o既軟件 – 就係 Flashget .  佢係一個下載工具.  其實除o左 Flashget, 重有好多類似o既工具o既, 好似有 Download Manager, GetRight 之類o既 tools.  乜話?  你問點解要用?  好簡單o者, 因為呢o的 tools 可以…..

1/ 加快下載檔案o既速度
2/ 又支援續傳
3/ 唔會限制下載檔案數目
4/ 可以設定時間下載檔案

係咪覺得好好用呢?  以前都會用開 GetRight, 但係近年來佢都無乜進步, 反而 Flashget 近排就加入o左好多功能, 好似有 BT 下載, 提升下載速度, 差不多比普通下載快o左 6 倍有多, 重有佢係綠色軟件, 即係無捆綁惡意插件, 無帶任何廣告, 最重要係佢佔用電腦系統資源非常少.

有興趣o既朋友, 可以去以下網站下載!

Flashget 官方網站: http://www.flashget.com/index_tw.htm

Published in電腦領域

Be First to Comment

Leave a Reply